פריקת אגן אצל ילדת CP מורכבת.

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/03/2013 | 23:02 | מאת: אמאלה

שלום.בתי בת 11 עם פגיעה מוחית מורכבת :תסמונת פרדר ווילי +גסטרטסטום+אפילפסיה פעילה+פריקה באגן ,שנראה לנו שהיא בתקופה אחרונה כואבת לה מאוד.איך אפשר לעזור לה ולהקל עליה ?הילדה הזאת מאוד יקרה לנו היא לא מרבה להגיע למסגרת לימודית כיוון שהיא די הרבה לא מרגישה טוב והאפילפסיה שמאוד פעילה.היא מרכז חיינו והדבר שהכי מפחיד אותנו הוא ניתוח או בית חולים.שאלתי היא האם ניתן לעזור לה מבלי לעשות פעולה כירורגית?אילו אלטרנטיבות ישנן לטיפול בפריקת אגן?

הטיפול הוא כירורגי בד"כ במיוחד אם הפריקה כואבת, התייעצי עם ד"ר קופילוביץ' מאסף הרופא או ד"ר חייק מדנה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים