גרירת רגל-דחוף!

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/08/2002 | 00:38 | מאת: אמא של אביב

ד"ר שלום. אביב בת שלוש וחצי, ילדה חיובית ופעילה התעוררה הבוקר בתלונה על כאבים ברגל. לא ברור מהיכן מגיע הכאב אך לדברי הילדה הוא מגיע מהברך. בהמשך הבוקר שמתי לב כי הילדה גוררת את רגלה ואינה מקפלת או מפעילה אותה (למרות זאת התנהגותה חיובית עם תלונות על כאבים). לקחתי אותה לרופא ילדים ומבדיקה ראשונית נאמר לי כי נראה שהכאב מהחלק העליון של הרגל ויתכן שזה משהו ויראלי ואין צורך לדאוג אם יופיע חום ביום יומיים הקרובים ואם לא יופיע חום תוך יומים וש לקחת אותה לאורטופד. הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתך, האם זו תופעה שכיחה? האם לחכות או לפנות לאורטופד? אני די לחוצה ומודאגת לחכות יומיים (אולי זה יתפתח למשהו חמור יותר). אשמח אם תוכל לענות לי ולהרגיע אותי.

23/08/2002 | 16:47 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ובכן אניבטוח שבמקומך הייתי לחוץ גם אני. בדרך כלל כשמגיע אלי ילד עם בעיה דומה אני מנסה כמיטב יכולתי לאתר את הבעיה או לפחות את המקום החולה כבר בפגישה ראשונה ואיני מהסס להפנות את האם וילדה לבדיקת אולטרהסאונד של מפרקי הירכיים גם אם מדובר בשעת ערב ובנסיעה של כמה עשרות ק"מ. במילים אחרות אני מנסה לגבש אבחנה ראשונית כבר בשלב ראשון ולכן קשה לדבר על "תופעה" מוכרת אך מחלה בשם "דלקת חולפת של רקמת הסינוביה " במפרק הירך היא שכיחה למדי ומתבטאית בצליעה ללא חום וללא הרבה סמני כאב.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים