בת שנתיים וארבעה חודשים-מס' שאלות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/03/2013 | 10:07 | מאת: מיכל

שלום - יש לי מס' שאלות בנוגע לבתי בכמה נושאים 1) מאיזה גיל אפשר לאבחן רגלי איקס , והאם ניתן לטפל בכך כדי למנוע בעיות בעתיד? (לי יש רגלי איקס). 2) אני סובל ממום מולד בשם : SPINA BIFIDA של S1 עם שקע רציני בגב התחתון. ורציתי לדעת אם זה עובר בתורשה ומאיזה גיל אפשר לאבחן? 3) מאיזה גיל מתחילים כאבי גדילה ? הילדה מתלונות על כאבים ברגלים , בשוקיים , בקרסוליים . 4) שאלה אחרונה : אני שמה לב זמן מה שאצבעות הרגליים של בתי נראות מפוזרות , וגם לפעמים האצבעות עולות אחת על השנייה , האם בגיל שנתיים + 4 חודשים זה נורמלי , או שזה דורש אבחון אצל אורתופד? יש במשפחה בעיה של אצבעות אחת על השנייה , לי גם יש את אותה בעיה , אבל אצלי התחיל בגיל מבוגר . תודה וסליחה על ריבוי השאלות

1. גיל 6 2. מעכשיו אך אין צורך היות ואין מה לעשות 3. מגיל שנתיים עד 10 4. נורמלי לחכות עד גיל 5-6

מנהל פורום אורתופדיית ילדים