כאבי רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/03/2013 | 21:44 | מאת: דינה

שלום רב! בני בן 17 בשל מצבו הבריאותי במשך חצי שנה הפסיק לעשות ספורט.בחודש ספטמבר הוא התחיל לעשות הליכה(פעם בשבוע).בחודש ינואר התחילו לו כאבים בשוק ימין.הוא ממשיך לעשות הליכה(פעם בשבוע)+פעמיים בשבוע הליכה בהליכון בשיעורי הספורט,משחק מידי פעם בכדורגל וכדורסל.הכאבים בשוק ימין נמשכו.לפני מספר ימים,בשיעורי הספורט, בני התעקש לקפוץ 3 פעמים לרוחק. למחרת התחילו לו כאבים חזקים ,בעיקר מקדמת השוק,גם במנוחה.נעשתה סידרת צילומים ללא ממצא.בני נשלח למיפוי עצמות. אנו חוששים מאוד לעשות את הבדיקה מסיבה שבשנה האחרונה בני נאלץ לעבור 9 סדרות צילומים(כל פעם 2-3 צילומים)-צילומי ריאות,כף היד,מעיים ובנוסף לכך מיפויי קיבה וכיס המרה. אני מבינה שבני קיבל קרינה מעל ומעבר ואם כך מיפוי עצמות במצבו בו נמצא זה כמות נוספת של קרינה וזה מסוכן מידי. האם יש אפשרות לבצע בדיקת MRI במקרה שתיארתי? האם יש סיכוי למצב שאינו שפיר(לפני שבועיים נעשו לבני בדיקות,אותן עושים פעם בחודש-חודשיים והן היו תקינות,כולל ספירה,שקיעת דם,ביוכימיה מורחבת ו-CRP). אודה מאוד על תשובתך. בברכה, דינה

אכן הרבה בדיקות בזמן קצר, קודם כל הייתי מייעץ לו לנוח מהליכות ואולי לשחות על מנת לשמור על פעילות גופנית ללא נשיאת משקל ולראות איך ירגיש אז, ניתן אולי לבצע MRI אך לא נשמע שיש צורך, הסיכוי למצב לא שפיר ברגל נמוך, התייעצי עם הרופא המטפל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים