צליעה אודם ונפיחות בכף רגל בתינוק. אוסטאומיאליטיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/02/2013 | 21:05 | מאת: רינת

שלום רב, היום אחה"צ בני בן השנה ושלושה חודשים בכה לאחר שניסה ללכת והצביע על רגלו. בכל פעם שניסיתי להניחו נתקלתי באותה תגובה. הורדתי את הגרביים והנעליים וראיתי כי כף רגל שמאל מעט אדומה ונפוחה יותר מימין. אחות טיפת חלב הלחיצה אותי ואמרה כי זהו ביטוי לשלב התחלתי של אוסטאומיאליטיס ואים מוצאים זאת בזמו ניתן למנוע אשפוז. רצתי מיד לקופ"ח, הרופא אמר כי הוא אינו חושד בזיהום אלא במשהו שטחי, למרות שאין סימני עקיצה. המליץ על טיפות פניסטיל ולחזור מחר למעקב. האם אוסטאומיאליטיס יכולה להתבטא בצורה שכזו? האם בהכרח אוסטאומיאליטיס מלווה בתופעות סוערות יותר כגון חום? יש לציין שסימנתי גבולות ואין התפשטות של האודם. כמו-כן, אתמול הוא התעורר משנתו ב 2130 ולא הצליח להרדם עד 1:00 (מאוד חריג). האם יכול להעיד אף על התהוות דלקת?

יכול להתבטא כך או אחרת, לא מחייב חום, אך בכל אוסאטיאומיאליטיס יש צורך באשפוז, יש להיות במעקב רפואי הדוק

מנהל פורום אורתופדיית ילדים