פרקי ירך לתינוק בן שבוע

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/01/2013 | 17:09 | מאת: יפעת אשכנזי

שלום, אובחן אצל בני כ4 ימים לאחר הלידה פרקי ירך. לאחר ביצוע אולטרסאונד נמצא כי צד ימין יש דיספלזיה אצטבולרית בינונית ובצד שמאל דיספלזיה אצטבולרית קלה. כשבוע וחצי לאחר הלידה ביקרנו רופא אורטופד שבדק אותו והוא ציין כי פישוק מפרקי ירך תקין והמפרקים יציבים אך כיוון שלא היו יציבים יותר מ24 שעות אחרי לידה הוא ממליץ על טיפול ברצועות פאבליק. כמובן שקנינו באותו הרגע את הרצועות והאורתופד הרכיב אותם. שאלתי היא האם באמת בני צריך להיות עם הרצועות במשך שישיה שבועות? האם כדי לפנות לייעוץ אורטפדי נוסף? אודה לקבלת תשובתך

אם יש דיספלזיה אז כמובן שחובה לטפל עד שהמפרקים יהיו תקינים, כמובן שאפשר ללכת לעוד חוות דעת אבל אצל אורתופד ילדים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים