רצועות פבליק או כרית פיסוק במקרה של dysplasia?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/01/2013 | 14:48 | מאת: ענה

שלום רב! בתי בת כמעט 6 שבועות אובחנה כבעלת dysplasia בירך שמאל. היינו אצל שני רופאים מתמחים באורתופדיה של ילדים, כאשר אחד מהם אבחן dysplasia acetabular בדרגת AIII והמליץ על טיפול בכרית פיסוק והאחר טען ל-dysplasia בדרגת CII והמליץ על טיפול ברצועות. מה משמעות ההבדל בין שתי האבחנות ומהי דרך הטיפול הרצויה? מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות? חשוב שנקבל החלטה על דרך הטיפול בהקדם האפשרי - כל יום חשוב כאן - אך אנו חשים חסרי אונים ונשמח לעזרה!!!

אכן רצוי להתחיל טיפול בהקדם, מדובר בשתי דרגות חומרה שונות אך שתיהן מצריכות טיפול. ההבדל הוא שכרית הינה טיפול סטטי ורצועות זהו טיפול דינמי. הטיפול המקובל ברוב העולם הינו רצועות, חסרונם הוא שהטיפול מצריך מעקב צמוד. הסיבוכים די זהים בשני הטיפולים. בסופו של דבר זוהי החלטה של הרופא המטפל, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים