הבדל בין פעילות הידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/12/2012 | 09:00 | מאת: דניאלה

שלום, בתי בת כמעט 5 חודשים. אובחנה לפני כחודשיים עם טורטיקוליס קל, אוזן שמאל קרובה לכתף שמאל ובשכיבה על הבטן הייתה מביטה לרוב ימינה כיום לאחר שעבדנו איתה טווחי המבטים מלאים לשני הכיוונים. פיזיותרפיסטית עמה נפגשנו אמרה לנו שכתוצאה מן הטורטיקוליס רפלקס הסייף עדיין לא חלף לגמרי (למרות שהיה אמור לעבור) וזו הסיבה לכך שיד ימין פעילה בצורה משמעותית יותר מיד שמאל. נכון להיום מתהפכת מן הגב לבטן במשך שבועיים לצד שמאל בלבד. אגב ראיתי אותה מתהפכת פעם אחת מן הגב לבטן לצד ימין כאשר הייתה לה מוטיביציה ממש חזקה להגיע לצעצוע. רציתי לשאול 2 שאלות: 1. מה אפשר לעשות כדי לחזק את פעילות יד שמאל, עד מתי (עם עבודה שלי איתה בבית) ההבדלים בין הזרועות אמורים להיעלם? 2. קיימת עדיין הטיה קלה של הראש כלפי שמאל, למרות שאין לה בעיה להביט באופן מלא לכל הטווחים גם על הבטן וגם על הגב. מתי ההטייה הזו אמורה להיעלם?

נשמע שדי בסדר, הכל יבוא על מקומו בשלום אך כמובן שבלי לבדוק אותה איני יכול לדעת במדוייק, אם את לא רגועה קחי אותה לבדיקת אורתופד ילדים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים