חבלה וגבס בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/12/2012 | 02:18 | מאת: אורלי

שבוע טוב, בני נחבל בקרסול באימון על רולר. "הצילום מחשיד לקו שבר SH3 של ה MM. יתכן cleft epiphysis". מבינה שלא ברור שיש שבר ואולי זה בכלל מבנה גדילת העצם(?). אשמח להבין יותר משמעות המושג הנ"ל. הרופא החליט לגבס, והמליץ לצלם שוב בעוד שבועיים (ואולי תוך השוואה לרגל הבריאה). האם יתכן שהגבס יורד כעבור זמן כה קצר? בכללי ובהנחה שהכל יעבור בשלום, תוך איזה פרק זמן מהורדת הגבס צפוי שיוכל לחזור לעיסוק הספורטיבי? תודה מראש.

קצת מוזר, הייתי ממליץ ללכת לאורתופד ילדים היות ואם זה אכן שבר כמתואר אסור לו לדרוך כלל וצילום הביקורת רצוי לאחר שבוע ואם זה לא שבר אז זה חסר משמעות, החזרה לפעילות תלויה באופן ישיר האם זה שבר או לא

03/12/2012 | 17:39 | מאת: אורלי

תודה על חוות דעתך המהירה. לא היינו שקטים וביקשנו מאורטופד לצפות בצילומים. היפנה לסי.טי דחוף והבנו שאם יש שבר באזור גדילה אזי יהיה צורך בניתוח להכנסת בורג וזה יעיל רק תוך עשרה ימים מהפציעה. האם כעת אנו בכיוון הנכון לטיפול מיטבי?

לעיתים צריך ולעיתים לא, שיהיה בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים