דיפלגיה ספסטית

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/06/2010 | 22:25 | מאת: ש

שלום רב, בני בן 4 הוא אח מתאומים שנולדו בשבוע 27, הוא נולד עם דימים במוח דרגה 2 ובגיל שנה סבל מINF SPASM, כעט ללא טיפול, יש קשיים בהליכה, מתעייף ומתלונן על כאבים, בבדיק אצל נוריולוג ילדים ממצאים: דיפלגיה ספסטית. טווחים שמורים למעט 30 POP ANGLE מימין ו-20 משמאל, הליכה עם ולגזציה ניכרת, רושם של חולשה. רציתי בבקשה לדעת מה פירוש הממצאים ומהי ולגזציה. אודה מכל הלב על תשובה מהירה

פירוש הממצאים הוא כי קיימת הגבלה קלה ביישור ברך ימין, ולגיזציה פירושה נטיית הברך פנימה (רגלי X)

מנהל פורום אורתופדיית ילדים