כאבים בשוק ,בקרסול ובכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/09/2008 | 11:34 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן ה-10 מתלונן מזה כשבוע על כאבים בשוק ,בקרסול ובכף הרגל וגם בחלק האחורי של הברך. הקושי העיקרי שלו הוא בריצה ובקפיצות (אותן הוא לא יכול לבצע עקב כאב עז) אתמול בשיעור ספורט הוא טען שבתחילת הריצה הרגליים היו כבדות ורק אחרי מספר רגעים הם השתחררו. במהלך ה-10 ימים האחרונים הוא מאוד הגביר פעילות גופנית בעיקר ממצב של כמעט רביצה בחודש האחרון של החופש לרכיבה על אופניים ,משחקי תופסת יומיומיים ושעורי ספורט. בעברו ( עד לפני שנתיים) סבל מידי פעם מדלקת חולפת של מפרק הירך. היום בבוקר ניכרת ממש מעין צליעה .צליעה דומה היתה ביום שישי.אין נפיחות או אדמומיות במפרקים. אתמול בערב התחילו תופעות של התקררות ואני מציינת זאת למקרה שאולי אחת האפשרויות היא תגובת הגוף לוירוס כפי שקורה בדלקת חולפת של מפרק הירך. עד היום המשיך לשחק ולרוץ למרות הכאבים ואף היה לפחות יום אחד שלא כאב לו.היום נתתי לו הנחיה לא לרוץ וקבענו תור לרופא ילדים. נקודה נוספת לציון- בני בעל מבנה גוף רחב מעט והוא מעט מלא . הערכה שלי- עודף משקל של כ4-5 ק"ג. שאלותי: 1- האם בבדיקת דם ניתן יהיה לשלול בוודאות דלקת פרקים? 2- מה יכולות להיות הסיבות השונות לכאבים? 3- האם יתכן ומדובר בכאבי גדילה? (זה לא קורה בערב\לילה אלא בעיקר ביום במהלך פעילות) תודה מיכל

בדיקות דם הן חשובות ומועילות אך לא ודאיות אם כי ברוב המקרים יכולות לתת כיוון, הכאבים יכולים להיות כתוצאה מחבלה, מאמץ או בעיה כלשהיא במערכת השריר-שלד באותה רגל, לכן צריך לבדוק אותו ולראות האם יש צורך בבדיקות נוספות, לא נשמע ככאבי גדילה, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים