צוואר תפוס בילדים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/05/2001 | 17:07 | מאת: זיוה

שלום דוקטור, יש לי בת בגיל 10. בחדשיים האחרונים נתפס לה שריר בצוואר 3 פעמים, בצורה חמורה כזו שהכאב ניטרל אותה למשך כמה ימים מבית ספר ומכל פעילות אחרת. השתמשנו בבקבוק חם ווולטרן בג'ל ולאחר כמה ימים הכאב עבר. האם זה מעיד על בעיה אורטופדית בחוליות הצוואר? בעיות אחרות? האם שכיחות הבעיות בצוואר הינה הגיונית בגיל כה צעיר או שיש מקום לחשד לבעיה מיוחדת? אודה על תשובתך.

08/05/2001 | 22:26 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום זיוה, צואר תפוס יכול להיות ביטוי למתח בשרירים והטיפול שנתתם הינו סביר. אם התופעה תיעלם אינני רואה מקום לדאגה. לעומת זאת, אם התופעה שבה וחוזרת, כדאי להתייעץ עם אורתופד בזמן שהצואר "תפוס" שכן דבר זה יכול להיות ביטוי לבעיה בחוליות הצואר. לצורך האיבחון יש צורך בבדיקה נוירולוגית מקיפה וכן ניתן להיעזר באמצעי הדמייה שונים על מנת להדגים את עמוד השדרה והרקמות הסובבות אותו ולשלול בעיה. מקווה שהתופעה תחלוף מעצמה! בהצלחה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים