פרטס או כאבי גדילה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/12/2007 | 18:23 | מאת: רונן כהן

שלום רב, הבן שלי הוא בן 9, לפני כחודש החל להתלונן על כאבים עזים באיזור הירך ברגל ימין - כאבים שמתחזקים בזמן דריכה על הרגל. הילד הפסיק לדרוך על הרגל לחלוטין, מכיוון שהכאב לא פסק ונמשך זה 4 שבועות באופן רצוף. לפני כשבוע לאחר שהבנו שהכאב לא חולף, נתנו לו קביים כדי שיוכל להתנייד באופן עצמאי (ולא בזחילה או בקפיצה על רגל שמאל כמו שנהג לעשות עד לקבלת הקביים). נפגשנו עם 3 רופאים שונים (2 של הקופה המאוחדת בחדרה, וסגן מחלקת אורטופדיית ילדים באיכילוב). בתחילה חשבו שאולי יש לו דלקת - נשלח לעשות צילום רנטגן, הצילום הראה שכביכול יש לו חשד לדלקת - קיבל כדורים ומשחה. לאחר כשבוע כשהכאבים לא פחתו נבדק על ידי רופא נוסף ששלח אותו לעשות בדיקות דם ומיפוי עצמות - שתי הבדיקות היו תקינות - הרופא מאיכילוב העלה חשד שאולי מדובר במחלת פרטס והמליץ על בדיקת MRI, תואמה לו בדיקה שאמורה להיעשות בסוף דצמבר 2007, הרופא מהקופה נוטה להעריך שלא מדובר בפרטס מכיוון שכל הבדיקות תקינות, ולדעתו מיפוי עצמות היה מצביע על פרטס אם היתה, לדעתו מדובר בכאבי גדילה חזקים וחריגים. אתמול לפתע החלו כאבים עזים גם בירך רגל שמאל, הכאבים החלו בלילה בשעה 11 בלילה ונמשכו כחצי שעה. בבוקר הכאבים פחתו אך הילד לא היה יכול לדרוך על רגל שמאל בנוסף על רגל ימין ולכן הפסיק ללכת לחלוטין בעזרת הקביים. מה לדעתך יכולה להיות הבעיה? כאבי גדילה או אולי פרטס? איזו בדיקה יכולה לשלול או להצביע על קיום בעיה מסוג כלשהו? האם יש עוד מחלות שאפשריות לאור התיאור הנ"ל? בברכה, רונן

שלום, לא נשמע כמו כאבי גדילה, יכול להיות פרטס מוקדם שלא אובחן במיפוי אם כי היה אמור להופיע (לא חייב), יכול להיות מחלות אחרות אך לא אופייני עם מיפוי תקין, הכאב בצד שמאל יכול להיות בגלל עומס יתר על צד זה בחודש האחרון או בשל אותה בעיה כמו מימין, הרופא השלישי שלך מצויין ואני מסכים כי יש צורך ב MRI פירקי ירכיים ועד אז ללכת עם קביים ולהשתמש במשככי כאבים, אשמח להיות לך לעזר אחר הבדיקה, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים