אולטרסאונד לאגן בתינוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/01/2002 | 11:35 | מאת: רביד

שלום, בני בן 5 חודשים. בבדיקה שיגרתית אצל רופאת הילדים ובטיפת חלב נאמר לי שאין צורך לקחת את בני לאורטופד ילדים לצורך בדיקת האגן. חברות אמרו לי לא לסמוך על הרופאה ולהזמין תור לבד. שאלתי היא האם באמת יש צורך לבצע את הבדיקה בכל מקרה, והאם לא"אחרנו את המועד"?

05/01/2002 | 23:23 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום רביד, קיימות גישות שונות ברפואה לגבי איתור בעייות בפרקי הירכיים בתינוקות. קיימת גישה המחייבת ביצוע אולטרא סאונד לכל תינוק. גישה זו נפוצה בעיקר באיזורים מסויימים באירופה. לעומת זאת, במקומות רבים אחרים בעולם כולל ארה"ב מבצעים את הבדיקה רק לתינוקות בסיכון גבוה מבחינת ההיסטוריה (לדוגמא - מצג עכוז, היסטוריה משפחתית ועוד) או כאשר קיימים ממצאים בבדיקה גופנית המחשידים לבעיה. שתי הגישות מקובלות ולגיטימיות. השאלה הינה באיזו מידה את סומכת על רופא הילדים. אם את סומכת עליו ואין בהיסטוריה הרפואית כדי להחשיד בבעיה הרי שאין צורך באולטרא סאונד. אם המצב אינו כזה ודאי שרצוי לבצע בדיקת אורתופד את בדיקת האולטרא סאונד. בגיל 5 חדשים הדבר אינו מאוחר ועדיין ניתן לטפל אם קיימת בעייה אם כי רצוי לטפל מוקדם ככל האפשר. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים