אוסטיומיאליטיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/01/2002 | 20:01 | מאת: שי

בני חלה בגיל בגיל 3 חודשים ועבר 3 ניתוחים כיום הכל בסדר ,ברוך השם,אולם אשתי בהריון מתקדם ואנו חוששים האם ניתן לבצע בדיקות מוקדמות ולטפל כעת אם חלילה החידק נמצא והאם ניתן לחסן בכל מקרה?

04/01/2002 | 22:22 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום שי, אוסטאומיאליטיס הינו זיהום המערב עצם. הדבר מתרחש כתוצאה מהדבקה ואיננו מצב מולד על כן אין אפשרות לאבחנה בהריון ואין חיסון המכסה את כל החיידקים האפשריים. למעט מיקרים נדירים של חסר חיסוני אשר יכול להיות תורשתי ואשר מתבטא בזיהומים שונים חוזרים ולא רק באוסטאומאיליטיס, המצב איננו תורשתי ואין סיכון מוגבר לילד הבא. בברכה, ד"ר רון למדן

04/06/2007 | 18:08 | מאת: מגי

רציתי לדעת מה זה ממה נגרם ,פתופיזיולוגיה מה תופעות לוואי ,מה הסיבוכים ומה הסיכונים מה שיטות האיבחון ומה הטיפול.כמו כן מה הטווח הגילאים הנפוץ. בתודה מראש

מנהל פורום אורתופדיית ילדים