"פריקת פיקה ?!"

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/11/2001 | 18:34 | מאת: מאיר ד

לד"ר שלום, בני בן הארבע מתעורר בלילות בבכי, לעיתים תכופות , מכיוון שהוא מתלונן על כאב בברך ומבצע "הזזה" של הפיקה בברך לימין ולשמאל, ( מעין ניתוק וחזרה) האם זוהי תופעת "פריקת פיקה" ? שכן בעבר,כשהיה בן כשנה היתה לו תופעה זהה לזאת, והאורטופד טען שאין לו ולא מאומה ! וכעת כשהתופעה חזרה, רופא אחר טוען שיש לחבוש בתחבושת אלסטית לשבועיים ויתכן שהתופעה תעלם ( לדעתו זוהי פריקת פיקה), ואם התופעה תחזור יש לבצע ניתוח בגיל 18. ובנוסף האם יש מניעה להתעסקות ספורטיבית ? נא דעתך המקצועית , ככל שניתן ! תודה מראש מאיר ד

25/11/2001 | 22:34 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום מאיר, פריקה של הפיקה תיתכן והדבר אכן יכול לגרום לכאבים ממוקמים לברך. בבדיקה גופנית ניתן לרוב לפחות להתרשם עם הפיקה הינה בעלת טווח תנועה גדול מהרגיל לצדדים ולעיתים אף ניתן לפרוק אותה בבדיקה. אם הדבר אכן קורה, מוזר שהוא מתרחש רק בשעת השינה ושאינכם מבחינים בו בעת פעילות גופנית. בכל מקרה, אם לילד כאבים חוזרים בברך מומלץ בירור כולל צילומי רנטגן. צילום במנח מסויים ייתן גם מידע אם הפיקה נוטה לפרוק והאם המבנה האנאטומי של הברך תקין. מרבית הסיכויים שאין מדובר בפריקה אך כדאי להשאר במעקב אורתופדי. אין מניעה לעיסוק בספורט אלא אם כן הדבר מתרחש בעת פעילות זו. בברכה ד" ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים