שבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/11/2001 | 19:19 | מאת: נעמי

שלום דוקטור ילדי בן השבע שבר את ידו במרפק ובקו הגדילה אני מבקשת לדעת אם אפשרהסבר על שבר כזה ומהן ההשלכות של שבר מסוג זה כמה זמן להערכתך יהיה מגובס בברכה ותודה נעמי

19/11/2001 | 21:33 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום נעמי המרפק מורכב משלוש עצמות. אני מניח שכוונתך היתה שבר בעצם הזרוע (הומרוס). שברים באיזור זה הינם שכיחים ביותר בילדים. השברים הינם בעלי מספר צורות אופייניות ועל פי צורת השבר ומידת התזוזה נקבע הטיפול - החזרה עם או בלי קיבוע פנימי או קיבוע בגבס בלבד ללא צורך בהחזרה. הסיבוכים האפשריים משברים כאלו כוללים בעיקר את נושא הפרעות הגדילה בטווח הארוך וסיבוכי הניתוחים, אם בוצעו, בטווח הקרוב (נזק עצבי, זיהומים ועוד). מבלי לראות את הצילום קשה להעריך את הסיכון לסיבוכי הפרעות הגדילה. ככלל ככל שהשבר היה עם מעט תזוזה או שההחזרה היתה טובה יותר הסיכוי לסיבוך זה קטן יותר. לרוב טיפול של כשישה שבועות בגבס מספיק. בברכה ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים