ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/11/2001 | 14:48 | מאת: אורן

שלום רב.אם אדם סובל בברך ממה שניקרא.ארטרו פיברוזיס חשד rsd יש לו שינויים ניוניים בברך באופן אוטומט.בבדיקה נימצא אצלי בברך ממצאים אלה.פרפוזיה מודגשת של החומר בגפה התחתונה השמאלית ובאזור ברך ימין.הליכה בעיקר על רגל שמאל .בשלב הגרמי ריכוז מודגש של חומר דיפוזי בברך ימין במיחוד באיזור ארטיקולרי טיביאלי . יכול להתאים לתהליך דלקתי.הדגשה קלה בברך שמאל באיזור ארטיקולרי מדיאלי.לפי נתונים אלה אם יש לי שינויים ניוניים בברך.כמו כן מה זה אומר על הברכים שלי הכוונה לממצאים אלו . לציין כי אני פגוע בברך ימין .מה התוצאות אומרות לגבי ברך ימין ושמאל.תודה רבה על התשובה

17/11/2001 | 15:28 | מאת: ד"ר רון למדן

אורן שלום, קשה להתייחס למימצאי המיפוי בנפרד לחלוטין מהבדיקה הגופנית ומהצילומים. אין הדבר ודאי אולם מתיאורך נראה כי ברך אחת נפגעה (ימין) וכתוצאה מכך מרבית העומס והמשקל מועברים על הרגל השנייה דבר הגורם לסימפטומים גם בה. גם ארתרופיברוזיס וגם RSD הינן בעיות קשות לטיפול - ראה תשובתי הקודמת בנושא. האם התייעצת עם מרפאת כאב בנושא אבחנה וטיפול ב - RSD? מעבר לכך, מבלי לבדוק את הברכיים ולראות את הצילומים קשה לתת לך מידע נוסף בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים