נטייה של הגוף שמאלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

29/04/2001 | 12:47 | מאת: ענת

שלום, יש לי בן בן חודשיים ושמתי לב שכל הגוף שלו כולל הראש עם נטייה שמאלה, לפעמים זה נראה כמו חצי ירח. מה עליי לעשות?

29/04/2001 | 21:28 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום ענת, הסיבות לתנוחה לא סימטרית של הגוף הינן רבות. בכללן - קיצור של שרירים מסויימים סביב האגן, עקמת, טורטיקוליס (ראי תשובות קודמות בשבוע האחרון בנושאים אלו) ומגוון בעיות אחרות במערכת השלד והעצבים. אם אכן המנח הלא סימטרי הינו קבוע עם נטייה לצד מסויים עלייך לקחת את התינוק לבדיקת רופא הילדים או אורתופד בכדי לבדוק אם נחוץ טיפול. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים