כאב בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/11/2001 | 09:48 | מאת: הילה

שלום, בתי בת השנתיים מתלוננת לעיתים רחוקות (פעמיים ברבעון האחרון) על כאבים בעצם הזנב. זה בד"כ קורה כשהיא מתעוררת משינה, ובבכי אמיתי. מסג' קל מרגיע ומשכיח כמעט מיידית. אין סימן חיצוני של מכה או נפילה. מה דעתך? תודה

06/11/2001 | 22:56 | מאת: ד"ר רון למדן

הילה שלום, אם הבדיקה הגופנית איננה מאתרת רגישות או עיוות מקומיים, שינויים בתיפקוד הנוירולוגי או הפרעה תיפקודית אחרת הרי שסביר להניח שלאור מיעוט הסימפטומים והעובדה שהם חולפים כמעט מיידית, סביר שאין מדובר בתהליך מסוכן אלא יותר משהו מעין התכווצות שרירים. בהזדמנות כדאי שרופא הילדים יוודא שהבדיקה אכן תקינה. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים