מה זה "טיפול קינסיולוגי"?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/04/2001 | 20:56 | מאת: א.

קיבלתי, בעקבות הודעה שהשארתי בפורום זה לפני ימים אחדים, הודעה מ"אסתר לוין - קינסיולוגית" באי-מייל, ובה היא טוענת שניתן לפתור את בעיית בני באמצעות "טיפול קינסיולוגי ללא תרופות". מה הכוונה?

27/04/2001 | 23:05 | מאת: ד"ר רון למדן

שיר שלום, אשאיר את ההסברים על הקינסיולוגיה לאנשים שעוסקים בכך. על פי הספרות הרפואית העכשווית, לא הוכחה תועלתן של שיטות שיפור היציבה ו/או התנועה במניעת עקמת או במניעת התקדמותה. כיום ישנם מרכזים רבים המחפשים את הסיבות לעקמת ויש חוקרים המקווים להיות מסוגלים לייצר תרופה שתהיה יעילה כטיפול. כיום דבר זה עדיין איננו קיים והטיפולים הידועים כיעילים הינם מחוכים שונים ותיקון ניתוחי. מנסיוני בטיפול בילדים עם עקמת הטיפולים השונים שהזכרת בפנייתך אינם מזיקים. מה שכן מזיק הוא ההימנעות מטיפולים הידועים כיעילים כאשר העקמת מעל זווית מסוימת תוך היצמדות לטיפולים שאינם יעילים. חשוב לדעת שגם לרפואה ה"קונבנציונלית" שאלות רבות לא פתורות בנושא העקמת אולם אי אפשר להסתמך על ניסיון של ילדים בודדים המעידים שטיפול מסויים עזר להם (שכן גם ללא טיפול בילדים רבים העקמת יציבה ואיננה מתקדמת). הבעייה הינה לאתר את הילדים שאצלם העקמת מתקדמת ואשר ללא עצירתה יזדקקו לניתוח. עם כל אי הנוחות והבעיות הפסיכולוגיות בהן אין לזלזל, מחוכים הינם שיטה שמרנית, עם מעט מאוד תופעות לואי ואחוזי הצלחה טובים למדי. אם בכל זאת תחליט/י על טיפול לא "קונבנציונאלי" אני ממליץ להמשיך ולעקוב אחרי העקום בעזרת צילומי רנטגן תקופתיים על מנת שלא להחמיץ את הזמן בו ניתן לטפל בעקמת באופן שמרני. שוב, להסברים יותר מורחבים ניתן לפנות לאתר האורתופדיה ב"דוקטורס" לכתבה המליאה. בברכה, ד"ר רון למדן.

28/04/2001 | 11:46 | מאת: שיר

לד"ר רון למדן שלום, אני מאד מודה לך על התשובה המפורטת. למרות שלמעשה "א." שאל את השאלה ולא אני, התשובה שלך היתה מאד רלוונטית לגבי. תודה, שיר.

02/07/2001 | 10:41 | מאת: שולה

ברצוני לדעת מה זה טיפול קינסיולוגי האם יש טיפול כזה בקופת חולים מכבי למי אלי לפנות כדי לקבל טיפול וכמה זה יעלה . תודה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים