ספונדילוליסטזיס שאובחן לאחר נפילה על הגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/10/2005 | 15:10 | מאת: לוטן

שלום רב, בני בן ה-3 נפל מגובה של 2 מ' על הגב התחתון. בצילום, לא נראה שבר אך אורטופד קבע כי יש לו ספונדילוליסטזיס בL5,S1 הרופא טוען שהספונדילוליסטזיס כנראה מולד, ולא ייתכן שהוא נגרם מהנפילה. שאלותיי הן: האם יש מקום לדאגה? מה ניתן לעשות בנדון והאם יהיו לממצא זה השלכות בעתיד? למי כדאי לפנות (אם צריך) לבירור מעמיק? לאורטופד ילדים/אורטופד מומחה לגב??

04/11/2005 | 10:55 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הספונדילוליסטזיס המולד עשוי להחמיר בשנות הצמיחה לגובה ויש לעשות מעקב על ידי צילומים מידי פעם. אורתופד ילדים .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים