כל רגל פונה פנימה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/09/2005 | 12:03 | מאת: אורי

לד"ר אסא לב אל שלום ראשית ברצוני להודות לך על התיחסותך . ברצוני להבהיר מספר נקודות בקשר להתיחסותך . 1. ציינתי בהודעתי שאין פיתול והרגלים ישרות לחלוטין . 2.הפניה של הרגלים היא רק בכך הרגל כלומר מהקרסול הרגל פונה פנימה . 3.הפניה היא לא חריפה אך די מדאיגה ..מכוון שהיא נראת לעין מבחינה אסטטית וכן מפריע לילדה בזמן הליכה ..נופלת מדי פעם (בעבר יותר מאשר כיום ). 4.החשש הוא שהסטיה של הרגל תשאר כמו שהיא ולא תשתנה כמו שאתה אומר עם התפתחות ואז תהיה בעיה רצינית הן בחינה רפואית והן מבחינה אסטטית . 5.כאשר הילדה הולכת על קצות האצבעות היא הולכת ישר עם רגלים מקבילות . 6.כאשר הילדה הולכת על קצות העקבים היא הולכת ישר עם רגלים מקבילות וכפות רגלים ישרות לחלוטין . 7. רק בהליכה רגילה שכך הרגל מונחת על הקרקע היא הולכת שכפות הרגלים פונות מעט פנימה אודה על התיחסותך להערותי . אורי

10/09/2005 | 13:30 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מדבריך אני למד שיש פיתול של השוק בלבד . בלי פיתול של השוק תאורך אינו סביר. אתה יכול לבדוק זאת בעצמך אם תשכיב את בתך עלהבטן עם ברכיים כפופות ב 90מעלות הסתכל על הציר שלכף הרגל ביחס לציר הירך . עם הבהונות פונים כלפי פנים מדובר בפיתול פנימי של השוק. כפי שכבר ציינתי פיתול פנימי של השוק כתופעה בדידה הנו נדיר ועפ"ר חולף מאליו. בכל מקרה אינו מלווה בבעיה רפואית . אשר לניתוח לא לפנ יגיל 8 . ולבסוף אם אמנם אין פיתול כלל, מדובר בהרגל ולא בעווג ( דפורמציה ) ואת זה כמובן לא פותרים בניתוח. הסיבה להרגל יכולה להיות קומפנסציה למצב של ברכיים קלובות .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים