בעיות ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/09/2005 | 09:18 | מאת: גלית

לביתי בת ה-3 יש פלטפוס. בעיה אשר אובחנה בעת היותה בת שנתיים לאחר שהתלוננה כי כואבות לה הברכיים. 1. האם יש צורך במדרסים ? 2. האם כדאי להזמין נעלים בהזמנה מיוחדת עבורה או שמספיק נעלי ספורט ? כמו-כן האם נעלי הספורט צריכים להיות עם סוליה עבה/דקה , ? האם כדאי לרכוש נעל גובה מעל קרסול או רגיל (נמוך -מתחת לקרסול) 3. האם הנעל שהיא תנעל ביומיום חייבת להיות ספורט ? אודה באם תוכל להמליץ על מקום שמתמחים בהכנת מדרסים/נעליים לילדים. יד לציין שביתי עדיין מתלוננת לעיתים כי הברכיים כואבות לה. בתודה מראש

10/09/2005 | 11:57 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הדבר האחרון שילדתך צריכה הנו מדרסים. פלטפוס בגיל שנתים הוא מצב נורמלי בהחלט. ודרך אגב פלטפוס גם בגיל 20 אינו בעיה. לעומת זאת ידוע היום בברור כי ילדים המרבים ללכתיחפים סובליםהרבה פחות מבעיות ברגלים מילדים המשתשים בנעליים . תלמדי מכאן שמדרס יכולרק להזיק בגיל זה. וכמובן שכחתי- אני יכול להבטיחך נאמנה כי אין שום קשר בין כאבי הברכיים של ילדתך ובין מבנה כף רגלה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים