הליכה עם רגל אחת מסובבת החוצה ורגל אחת ישרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/09/2005 | 08:30 | מאת: הדס

שלום ביתי בת שנה ו- 4 חודשים בעבר טופלנו בפיזותארפיה בגלל גמישות יתר, אבל בגיל 9 חודשים היא השיגה את כל אבני הדרך. מגיל אחד 10 חודשים היא עומדת והולכת מסביב לחפצים ומגיל שנה וחודשיים היא הולכת בעזרת בימבה. לאחרונה שמנו לב שבעוד שעם רגל שמאל היא הולכת בצורה ישרה, עם כף רגל ימין מסובבת החוצה בצורה משמעותית (75 מעלות) - הליכה אחרי בימבה. לפני ארבעה ימים עשתה ארבעה צעדים לבד. נקבע לנו תור לפיזותראפיה לעוד כשבועיים, ובנתיים אנחנו מודאגים. האם צריך לקבוע תור לאורתופד? מה צריך לעשות? תודה הדס

10/09/2005 | 11:45 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ממש לא גם לא לפיסיותרפיה גם אם לא תעשי כלום ילדתך תתפתח בצורה נורמלית

מנהל פורום אורתופדיית ילדים