קרע בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/08/2005 | 20:11 | מאת: דליה

בתי בת ה-17 סדקה לפני כ-9 חודשים את רגלה והייתה זמן מה עם גבס. לאחר שהורד הגבס היא שהתה תקופה עם מכשיר שייצב את הרגל וייקל על הכאבים והפעולות, אך עדיין ישנם כאבים, עשינו מספר בדיקות ונודע לי שישנו קרע בקרסול והרופא אמר לי שאם עד היום זה לא נרפא אז אין סיכוי שזה טבעי יתרפא. ישנו קרע בזוית של 4 מעלות המליצו לעבור ניתוח. אני מתלבטת ומעוניינת להתייעץ עם מישהו מוסמך יותר כדי לדעת שבאמת אין דרך אחרת לריפוי. תודה רבה דליה

26/08/2005 | 18:07 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ההמלצה לתקן את קישורי הקרסול או לשחזר אותם בניתוח מבוססת על אבחנה של אי יציבות של הקרסול עם נקעים חוזרים. צילום רנטגן בו מדגימים מה שנקרא " הטיה של התלוס" (TALAR TILT ) ב 4 מעלות נחשב נורמלי לכל הדעות ואינ נמהווה סיבה לניתוח. אניבהחלט מציע לך לפנות לבדיקה וקבלת חוותדעת שניה

26/08/2005 | 19:23 | מאת: דליה

תודה על תשובתך. האם אני יכולה להגיע לבדיקה בבי"ח השרון או בלינסון? והאם יש מישהו שאתה ממליץ עליו? שוב תודה על עזרתך.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים