שיקום לאחר שבר בירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/08/2005 | 11:57 | מאת: נ

בני בן שנה ותשעה חודשים שבר את עצם הירך. בשבוע שעבר הוסר הגבס - לאחר שבועיים מתיחה וארבעה שבועות בגבס. האיחוי נראה טוב ואין צורך בפיזיותרפיה (הרופא אמר לתת לילד לקבוע את קצב השיקום). לילד מוטיבציה גבוהה להתנועע: הוא נעמד בעצמו, גולש במגלשה (כולל טיפוס על הסולם) והולך תוך שהוא נתמך בחפצים, או מובל ביד אחת ע"י אנשים. כמו כן, הוא מסוגל להניע את הרגל הפגועה כבעבר ללא תלונות על קשיים או כאבים. אף על פי כן הוא אינו הולך בעצמו וגם כשהוא עומד נראה שהוא מחזיק את הרגל בתנוחה בה היתה מקובעת בגבס. האם ניתן להעריך (אפילו הערכה גסה) בתוך כמה זמן יחזור ללכת באופן חופשי, והאם יש פעילויות אותן מומלץ לבצע או להימנע מהן? תודה.

11/08/2005 | 20:35 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בלשון המלאך לשרה לא ינקפו תשעה ירחים וילדך ילך כרגיל, ובעצם הרבה פחות. צפה שתוך 3-4 שבועותהוא כבר ילך טוב ועזוב אותו במנוחה ותן לו להשתקם בקצב שלו.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים