טורטוקוליס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/08/2005 | 08:05 | מאת: מ

בתאריך 31.7.05 שלחתי שאלה לד"ר לב אל ועדיין לא נענתי. אשמח לקבל תשובה

10/08/2005 | 21:02 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

התכבדי וחיזרי על שאלתך

11/08/2005 | 08:06 | מאת: מ

יש לי תנוקת בת 9 חודשים. נולדה עם טורטוקוליס בצד שמאל. עברה טיפולי פיזיותרפיה במקומות שונים. אמנם יש שיפור קל אך התופעה עדיין קיימת. כמו כן עין שמאל מעט סגורה וההתפתחות המוטורית שלה איטית, עדיין אינה יושבת לבד וכמובן לא עומדת. שאלותי: 1. האם לבעיה המוטורית יש קשר לטורטוקוליס? 2. איך והיכן לטפל בבעיית הטורטוקוליס? בתודה מראש

16/08/2005 | 11:44 | מאת: מרב ווטמברג - פזיותרפיסטית ילדים

מנסיוני עם טיפול בטורטיקוליס, הרוב המאוד גדול של ילדים מסתדרים לגמרי. נתוחים בתחום זה הם מאוד נדירים, אם בכלל, ושוב לא עקב טורטיקוליס קלאסי. אם לא מצאו סיבה אחרת להטיית הראש הייתי מייעצת לך למצאו פיזיותרפיסט ילדים טוב ולטפל כמה שיותר מהר מפני שככל העובר הזמן יותר קשה לטפל בטורטיקוליס. בקשר לבעיה התפתחותית, לרוב אין קשר בין הדברים אבל בהחלט צריך לעשות הערכה מוטורית ובהחלט לטפל גם בתחום זה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים