פעוט בן שנה וארבעה חודשים אינו רוצה ללכת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/07/2005 | 13:14 | מאת: אורית

שלום לך ד"ר לב אל אסא. בני איתמר החל להעמוד ולהתהלך בעזרת תמיכת חפצים או ע"י גרירתם זה חצי שנה. במהלך החודשיים האחרונים החל לעשות כמה צעדים אך הוא מפיל את עצמו בכוונה כשהוא מגיע ליעד ולפעמים גם באמצע הדרך. יש לציין שבמהלך הליכתו הוא נעצר, ואז לפעמים ממשיך ולפעמים גם נופל. איתמר יושב ישיבת W, ככל שאנחנו מנסים לשנות את ישיבתו הוא חוזר ויושב בישיבה זו. אתמול ביקרנו אצל רופא אורטופד כדי לוודא שכפות רגליו אינן עקומות ושיבדוק את יציבותו. הוא טען שהכל בסדר ואם אני חוששת אני יכולה לגשת למכון התפתחות הילד. הייתי רוצה לציין שאיתמר מזה 3 חודשים סובל מכאבי בטן חזקים בשעות הלילה, הוא בוכה המון עד שהוא משחרר את הגזים (ע"י פלוץ - סליחה על התיאור) בתקופה זו גם התיאבון שלו החל לרדת והוא הפך להיות ילד שנדבק להוריו ולא רגוע. היינו בגסטרו והם נתנו לנו לתת לו עם תחליף החלב אבקה פרוביוטית מה ששיפר את כאבי הבטן והתיאבון. המשכנו עם האבקה כחודש ולפני כשבוע הפסקנו והנה זה שוב חוזר על עצמו. (הכאבי בטן וחוסר השקט בלילות) אני חוששת שהתפתחותו של ילדי נפגעת כתוצאה מהמחלה, האם חששותיי נכונות? האם יש קשר לחוסר שקט והתפתחות מוטורית? האם יכול להיות שילד התהלך חצי שנה עם תמיכה ולא ירצה ללכת בכוחות עצמו? האם ילדי פחדן? אני אובדת עצות!! תודה

27/07/2005 | 22:42 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הפחדן והחששן העיקרי בתמונה זה כמובן את ולא ילדך . ילדך , מה לעשות ? יודע שאינו חורג מן הנורמה ולא אצה לו הדרך . אשר לסוגיית פלצוציו - והתפתחותו המוטורית ובכן אני מתקשה לחשוב שיש קשר. כמובן מחלה כרונית קשה עשויה לגרום ללפיגור בהתפתחות אבל מדובר אזי על מחלה שיש בה ירידה במשקל , אנמיה וכיו"ב מרעין בישין מה שנדמה לי אין המקרה כאן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים