המיניסקוס נקרע (?)

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/07/2005 | 17:33 | מאת: נפצעתי!

אני לא ילדה אבל לא מצאתי פורום מתאים יותר למצוקתי. העניין הוא כזה - לפני שבועיים נחבלתי בברך ימין בשעת עבודה באורווה, סובבתי או הזזתי את הברך במקומה כאשר הפעלתי עליה לחץ עצום, הגעתי במהרה למיון והאורטופד שם אמר שזה כנראה קרע ברצועה, נתן לי 5 גימלים (אני חיילת) ואופטלגין. למחרת, למרות חופשת המחלה, פניתי לרופא צבאי אשר אינו אורטופד אשר אמר שלדעתו זוהי מתיחת גיד ושלח אותי לאורטופד צבאי. לאחר שבועיים התקבלתי אצלו , הוא עשה לי ביקת "הפלי" ואמר שזה בטוח(!!) קרע במיניסקוס ועלי לעבור אורטרוסקופיה במהרה. שאלותי הן - א} היכן אני מוצאת חוות דעת נוספת של האורטופד הכי הכי טוב שאני יכולה למצוא בארץ? זאת כמובן בהתחשב במגבלות החיילות שלי, ובידיעה שתאריך הפציעה מתרחק. (נאמר שיש לעבור את הניתוח קרוב ככל האפשר לזמן הפגיעה). ב} האם יש פיתרון אחר? האם אוכל לתפקד עוד שנים רבות בלי ניתוח זה? (אני ספורטאית), ז"א מה הסיכונים במידה ואוותר על הניתוח? ג} מה הסיכונים בניתוח? סטטיסטיקה, נזקים, סיבוכים וכו'. אני מאוד מאוד מאוד אודה לאדם שיענה לי על כל זה... אני לחוצה וזקוקה לעצה טובה בזמן הקרוב מאוד... תודה תודה תודה מראש!!

27/07/2005 | 22:35 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מבחן אפלי אינו מבחן טוב במיוחד לאיבחן קרע של מניסקוס אך עםזאת אורתוםפד מיומן לא צריך להתקשות באיבחון המחלה ולכן אני מניח שיש סבירותגבוהה שאמנם את סבלתמקרע של מניסקוס. עםזאת יש מקום לביצוע בדיקות נוספות לאישוש האבחנה במיוחד בדיקת מר"י. איני נוהגל להמליץ על רופאים במסגרת הפורום ולכן אמנע מתשובה שלאלתך במנדון. אשר לניתוח עצמו הוא מבוצע בשיטה ארתרוסקופית כלומר בחתך זעיר מחדירי לברך מכשיר ראיה ובחתךשני זעיר גם הוא מכניסי מכשירי "עבודה " בהפ מבצעיםאתהטעון ביצוע : חיתוך, קידוד,שיוף החלקה וכו'. הסיכוי לסיבוך הוא נמוך מאד . הסיבוכים הידועים הנם זיהו לאחר הניתוח, פגיעה בעצב תחושתי , פגיעה בסחוס המפרק ,חיתוך קישור צולב בטעות, פגיעה בכלי דם גדול .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים