טורטיקוליס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/07/2005 | 20:30 | מאת: ורד

יש לי ילד בן 3.8 נולד עם טורטיקוליס בצואר בצד שמאל. עבר טיפולי פיזיוטרפיה שעזרו לו אך התופעה לא נעלמה לחלוטין. הילד מסוגל להזיז את הראש לכל הכיוונים בחופשיות ,הראש סימטרי, אך ההטיה של הראש לשמאל עדין קיימת מדי פעם. מה אפשר לעשות עם זה, (אולי התעמלות,שחיה) והאם זה יכול להשפיע לרעה על עמוד השדרה (למשל: עקמת) ?

24/07/2005 | 19:45 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

תרגול ממושך ומתמיד יוכ. ל.1 שפר את טווח תנועהת הצואר אין סכנה שתתפתח עקמת

31/07/2005 | 09:18 | מאת: מ

יש לי תינוקת בת 9 חודשים. נולדה עם טורטוקוליס, בצד שמאל, עברה טיפולי פיזיותרפיה במקומות שונים, אמנם יש שיפור קל אך התופעה עדיין קיימת. כמו כן עין שמאל מעט סגורה, וההתפתחות המוטורית שלה איטית, עדיין אינה יושבת לבד וכמובן לא עומדת. שאלתי: 1. האם יש קשר לטורטוקוליס? 2. איך והיכן לטפל בבעיית הטורטוקוליס? בתודה מראש

מנהל פורום אורתופדיית ילדים