בעיות בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/07/2005 | 12:55 | מאת: אביחי

בתי בת 10 וסובלת מכאבים מזה זמן רב בברך ימין. אובחן ע"י צילום רנטגן וע"י צילומי אולטסאונד על נוזלים באיזור הברך שהברך נפוחה וכואבת, לעיתים אף מיד לאחר שינה. עד עתה לא אובחן המקור שגרם לבעיה. הילדה מוזמנת למיפוי עצמות. רופא משפחה לא נעתר לבקשה לעשות CT ואני תקווה שאין בעיה מעבר למה שידוע כרגע . הפחד שלי הוא ממחלה שיכולה להיות בברך (ממארת). האם אתה יכול לחוות דעתך או להכוון אותי לבדיקות המתאימות?

06/07/2005 | 17:31 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

CT אינה בדיקה חשובה במקרה שלך. הרבה יותר חשוב לברר את סיבת הצטברות הנוזלים בחלל הברך והדרך לעשות זאת היא קודם כל לבצע כמה בדיקות דם לברר אפשרות של מחלה שיגרונית ולעשות ניקור להוצאת נוזל לבדייקה. גם מיפוי עצמות אינה חשובה במיוחד אלא אם כן יש ממצא בבדיקות קודמות שלא ספרת לי עליו . הסבירות של מחלה ממארת שואפת לאפס.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים