גב כפוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/07/2005 | 19:58 | מאת: אתי מ.

בתי בת 9.5 יושבת כפופה כשכתפיה רפויות בדרך כלל. גם בהליכה היא אינה זוקפת את גבה. האם ניתן לתקן אופן היציבה בצורה כלשהיא? ואם כן לאיזה מומחה עלי לפנות?

05/07/2005 | 18:57 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

יציבה לא תקינה נגרמת בדרך כלל מאחת משתי סיבות. בעיה מבנית כלומר מבנה לקוי של החוליות והשניה התנהגותית . יש מצבים נדירים שבהם מחלות שרירים למינהן או מחלות עצבים הגורמות לחולשת שרירים ישפיעו גם הן על היציבה. במקרה שמדובר בבעיה מבנית ניתן לטפל בה אם יש צורך באמצעים שונים אך קודם כל יש לקבוע אם יש צורך בטיפול דבר העשה על ידי אורתופד. במקרה שמדובר בבעיה התנהגותית הטיפול יהיה התנהגותי ממש כמו טיפול באלימות . ראי לזכור שברוב המכריע של המקרים מדובר בעצם בבעיה אסטטית ולא בריאותית

מנהל פורום אורתופדיית ילדים