תסמונת המדור

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/05/2005 | 16:41 | מאת: אופירה

ד"ר שלום, רציתי לדעת מהי תסמונת המדור, איך מאבחנים אותה ומה הטיפול בה. אודה לך מאוד על תשובתך. בברכה, אופירה

05/05/2005 | 22:17 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

תסמונת המדור היא תסמונת הבאה לידי ביטוי בכאב עז ההולך ומתגבר בחלק מסויים ש לגף . זה יכול להיות בשוק או באמה או בזרוע או בכף היד או ברגל. . היום מדברים גם על תסמונת מדור בבטן אבל זה סיפור קצת אחר. מהו המדור? ובכן קבוצות השרירים בגפיים ערוכות בתוך מדורים . כלומר קבוצת שרירים העטופה במעטה די קשיח חלקו חיתולית וחלקו עצם. בשוק למשל יש 4 מדורים כאלה. כאשר הלחץ במדור עולה נגרמת הפרעה באספקת הדם לשרירים והם סובלים מחוסר חמצן . יש מספר סיבו ת אפשריות לעלית לחץ במדור כמו חבלה , מעיכה התחדשות זרימת דם לאחר סתימה ממושכת של עורק ועוד. הסכנה היא שאם הלחץ במדור יהיה גבוה מידי זמן ארוך מידי יעברו שרירי המדור נמק ויפסיקו לתפקד כשרירים ובהמשך יהפכו לרקמת צלקת עם איבוד תפקוד ויצירת דפורמציה ונוקשות של מפרקי הגף. האיבחון של התסמונת נעשה קודם כל על סמך זיהוי מצביסיכון וסיופר שלכאב עז שעשוי בההמשך להיות מלווה בהפרעות בתחושה . מודדים את הלחץ בתוך המדור באמצעיםמיוחדים ומקבלים מידע מספרי על גובה הלחץ. אם הלחץ הנמדד גבוה מגובה קריטי מסויים יש להקל על הלחץ ועושים זאת על ידי ניתוח שנקרע חיתוך החיתולית או פסציוטומיה .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים