עקמת?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/04/2005 | 18:34 | מאת: א.א

שלום ד"ר. אני בן 17 וגובהי הוא 1.82, מבנה גוף דיי רזה. יחסית אני גבוה מבין חברי ואכן בשנה האחרונה כאשר הייתי אצל אורטופד באמת אובחן שיש לי עקמת קטנה, וגם בית החזה שלי (העצם) יחסית בולטת. הדבר מפריע לי מאוד, אני משתדל ללכת עם גב זקוף אבל כמובן שזה יכול להחזיק לכמה דקות ולאחר מכן אתה חוזר להליכה רגילה מבלי לשיב לב. מרוב שאני כול הזמן מסתכל על עצמי ומנסה ללכת ישר כל הזמן, זה רק נראה כאילו זה מחמיר, וכבר שאני מסתכל על הגוף שלי כל החלק העליון נראה לא סימטרי וזה משפיע על הגוף. מה אפשר לעשות בנידון? והאם שחיה יכולה לעזור? תודה רבה

16/04/2005 | 17:41 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין דרך לתקן עקמת אלא עלידיחגורה. אוניתוח במקריםקשים. גם בחגורה לא משתמשים אלא במצבים מתקדמים יחסים וכאשר צפוי שהעקמת תחמיר עוד. במקרה שלך לא ברור לי על מה באמת מדובר עקמת או עקשת . בכלמקרה שחיה לא מתקנית. יש מקרים שאין ממש עקמת אועקשת מבניים עאלא הרגלי יציבה לקויים . את אלו ניתן לתקן בהדרכה של פיסיותרפיסטים או מורים לשיטתאלכסנדר.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים