כאבים בשוק ובברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/03/2005 | 18:26 | מאת: שרון

בני בן ה- 4.5 מתלונן כחודש ימים , מידי יום על כאבים בברך ימין + בשוק רגל ימין . התלונה מסתיימת רק בתלונה עצמה , שכואב לו , ולא בבכי , או אי יכולת לבצע פעילות מסויימת . הכאבים יכולים להופיע בבוקר או בערב בעיקר . מבדיקת דם שביצענו יצא כי יש לו streptolysin 0 (ASLT ) Ab ברמה של 1465 IU/ml . במשטח גרון התקבלה תוצאה שלילית ל- Strep A . האם הכאבים הם כאבי גדילה ? האם יש קשר לחיידק הסטרפטוקוק ? איזה בדיקות כדאי עוד לבצע ? האם יש מקום לדאגה ? תודה מראש , שרון .

12/03/2005 | 12:20 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

התאור שלהכאב והגיל מתאימים למה שנקרא כאב גדילה . תכונות נוספות שהולכות עם תסמונת זאת הן גמישות ניכרת, חוסר הפרעה תפקודית ותגובה טובה למסג'. מנגד אין עדות קינית או מעבדתית למחלה נוונית של השרירים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים