דיספלזיה פרקי ירכיים - Belt Type IIa

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/02/2005 | 21:11 | מאת: ויקי

שלום! ביצענו US פרקי ירכיים לבתינו בת 6 שבועות בדיוק. בבדיקה נאמר לנו שיש לה דיספלזיה דו צדדית (Belt Type IIa). כמו כן, הרופא אמר להשכיב אותה הרבה ככל הניתן על הבטן ולבוא לבדיקה חוזרת בעוד 8 שבועות. היני מודאגת מאוד מהנושא. קודם כל לא קיבלנו הסבר לגבי הבעיה - האם זה פגם שאמור לחלוף או שמדובר במשהו רציני בעל תוצאות קשות בעתיד. כמו כן, בדבר השכבה על הבטן -רופא ילדים אמר לנו לא להשכיב אותה על הבטן תוך כידי שינה אלא על הצד או על הגב וגם לשים אותה אחרי הארוחה בטרמפולינה (עקב נטייה להקאות). אודה לך מאוד אם תוכל להבהיר לנו יותר את הבעיה. מה הם הטיפולים הממולצים במקרה כמו זה והאם מותר לנו לחכות 8 שבועות ללא עשיית דבר. בתודה מראש ובברכה ויקי

19/02/2005 | 17:44 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ממצא אולטרהסונוגרפי שלמפרק מסוג II בגיל 6 שבועות נחשב:אי בשלות פיסיולוגית ואינו מצריך שום טיפול - רק מעכב על ידי בדיקה חוזרת כעבור 6 שבועות . השכבה על הבטן נחשבת כיום מסוכנת מחמת חשש למות עריסה .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים