תחליף לחלב אם

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/09/2001 | 01:04 | מאת: שרון

שלום ד"ר רון, בני התינוק כבן חודשיים וחצי מיתייסר מהרגע בו יצא לאויר העולם, הוא סובל קשה מכאבי בטן , גזים ועצירות. אשתי מניקה אותו פעם או פעמיים ביום ואת ההשלמה הוא מקבל דרך תחליפי חלב אם. התחליף הראשון שהוא קיבל היה "מטרנה פרימיום" לאחר מכן כאשר ראינו תופעות קשות של גזים והתפתלויות של הילד עברנו ל "רמדיה", ההתחלה היתה טובה אך לאחר יומיים הוא שוב חזר להתפתל מכאבים. התחליף השלישי שאותו הוא מקבל עד היום הוא " סימילק" , שגם בו אין תשובה טובה, כי מאז שהתחלנו להאכילו ,כחודש ימים, הוא סובל מעצירות. לאחר התיעצות עם רופא ילדים הוספנו למזונו תוספים כמו" ABC SIDOFOLOS " ,"סימיקול" ועכשיו לאחרונה "אבילק" . שאלתי היא האם התופעה הזאת מוכרת בגיל צעיר זה של התינוק ? האם יש דרך לעזור לו מלבד התרופות הבלתי יעילות שהומלצו לנו עד כה? האם כדאי להחליף לו אוכל לאוכל מתאים יותר ? תודה שרון

25/09/2001 | 21:41 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום שרון, ראשית מזל טוב על הולדת הבן. הפעם האחרונה בה עסקתי בבעייות האכלה של תינוקות היתה לפני כעשר שנים. מאז אני עוסק רק באורתופדיה ועל כן איני מעודכן בנושא. כאבא אני יודע שהתופעה נפוצה מאוד אם כי מידת הסבל אותה הינך מתאר הינה רבה מהרגיל. אני מציע שתפנה את השאלה כפי שהיא לרופא הילדים ואני מקווה שתקבל עיצה שתיטיב את מצב הילד. שנה טובה, ד"ר רון למדן

03/10/2001 | 02:10 | מאת: שרון

תודה ד"ר למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים