נעלי צעד ראשון

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/01/2005 | 22:55 | מאת: רננה

רציתי לשאול מה ההבדל בין נעל צעד ראשון לנעל "צעד שני" ? האם ההבדל מהותי? האם חשוב לקנות דווקא נעל צעד ראשון בראשית ההליכה או שאין משמעות מיוחדת? מה הדגשים שעליהם רצוי לשים לב בעת קניית נעל ראשונה והאם נעלי ספורט טובות בתקופה זו של ראשית ההליכה< לתשובתיך אודה.

21/01/2005 | 20:10 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין שום דבר חשוב בנעלי צעד ראשון או שני או חמישי. השמ.ות הללו הם "גימיקים מסחריים " . הנעל צריכה להיות מה שפחות מורגשת עלהרגל קלה גמישה ורכה . הנעל האידיאלית : ציירי נעל בצבע על הרגל . הנעליים אינן מסיעות בהתפתחות כף הרגל או בהליכה . חשיבותן היא במניעה של פציעות על ידי שברי זכוכית , מסמרים קוצים ורחמנא ליצלן מחטי מזרקים .

26/06/2006 | 12:24 | מאת: קרן

רופאת המשפחה מסרה כי ברגע שהילד מתחיל ללכת אפילו עם עזרת הורים או חפצים לנעול נעליים בתי בת 10 חודשים האם ניתן לנעול לה נעליים? רווחת דיעה כי נעליים לפני שהולכים גורמu, לפלטפוס.... האם נכון?

12/07/2006 | 12:46 | מאת: חיה

נכדתי בת שנה והליכתה מדאיגה אותי . היא הולכת ברגליים פסוקות גם ללא טיטול. העם תופעה זו רגילה? ותחלוף עם הגיל? ממתינה לתשובותך סבתא מודאגת

מנהל פורום אורתופדיית ילדים