גמישות יתר במפרקים ונעלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

07/12/2004 | 08:53 | מאת: מלי

לד"ר לב אל אסא שלום, ביתי בת 11 חודש נולדה פגית מטופלת בהתפתחות הילד במעקב אצל פיזיוטרפיסטית ורופאת התפתחות. כיום היא עומדת עם תמיכה ומתחילה לפסוע סביב חפצים . בבדיקה האחרונה אובחנה עם גמישות יתר במפרקים ( הרופאה הגדירה זאת כגמישות יתר מרשימה) נאמר לנו שבשל הגמישות יש לנעול לה כבר עכשיו נעלים בגלל שהיא פגית רגלה קטנה מידה 14 הזמנו לה נעלים אורטופדיות ביצור מיוחד . אני מבולבלת כי עד כמה שיגוע לי נעלים קונים ומלבישים רק אחרי שההליכה התבססה. אשמח לשמוע את דעתך בנושא תודה מראש מלי

08/12/2004 | 18:09 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין שום צורך בנעליים כל עוד הילדה אינה הולכת מחוץ לבית .ההפך הוא הנכון חשוב לתת לילדה את המשוב החוזר של לחץ על משטחים שונים כדי שתדע להשתמש נכון בשרירי הרגלים . נעליים רק מפריעות לכך. במחקרים השואתיים שנעשו בקרב אוכלוסיות של אלפי ילדים נמצא כי היו הרבה יותר בעיות בכפות הרגליים בקרב לובשי הנעליים מאשר בקרב היחפנים. גמישות היתר אינה רלונטית בהקשר זה שכן הנעליים אינם משפיעות על מבנה הרגל.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים