בעיית זחילה אצל אחייניתי

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/12/2004 | 21:18 | מאת: פני

לאחייניתי בת השנה (כבר השבוע יום הולדת) יש צורה מוזרה לאופן שהיא זוחלתהיא נגררת על העכוז, עם רגל שמאל יחד עם שתי ידיה רגלה הימנית מוגבהת ,ומקופלת כך שנוצר מצב כמו האות V באנגלית אבל הפוך (כאילו הרווח יוצר מעין משולש דמיוני וכן כף רגלה הימנית פונה פנימה לכוון הגוף (אני מקווה שההסבר די ברור) יש לציין שהיא מניעה את רגליה ומניפה אותן. רופא המשפחה טוען שאין סיבה לדאגה כל ילד זוחל אחרת, אבל בכל זאת אנו מוטרדים ברצוני לציין שאני סובלת מ- C.D.H מילדות עברתי ניתוחים וכיום אני מתהלכת בצליעה ודי סובלת מכאבים לכן כל מה שקשור לרגליים מטריד את מנוחתי . (אני כיום בת ארבעים) אנא אם אוכל לקבל תשובה בנושא בהקדם. המון תודה מראש מהדודה האוהבת והמודאגת.

04/12/2004 | 12:01 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

דודה יקרה. לא ממש מצאתי אתהשאלה במכתבך כך שיהיה עלי לענות על השאלה שאני מניח שרצית לשאול. ובכן זה נכון- "מדריך הזחילה לפעוט" אינו זמין לפעוטות שאינם יודעים עדיין לקרוא ולכן רבים מהם ממציאים שיטות זחילה משלהם וזה לגמרי נורמלי. יש שאפילו מגדילים לעשות ומותרים על הזחילה בכלל. שלילת האפשרות של CDH היא דבר חשוב לגבי כל תינוק בלי קשר לאופן הזחילה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים