בירור מונח

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/11/2004 | 14:26 | מאת: חזי

שלום לד"ר אסא אשמח להבין את פירוש המושג באנגלחית pseudoachondplasia ומה שמו בעברית אשמח אם אפשר לקבל קצת פירוט תודה רבה שבת שלום חזי

20/11/2004 | 21:55 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אני מניח שכוונתך ל: pseudoachondroplasia ובכן Achondroplasia היא צורת גמדות המצטיינת בגפיים קצרות יחסית לגוף בנוסף לשינויים במבנה הפנים והראש ובעמוד השדרה . pseudoachondroplasia ( פרוש: אכונדרופלסיה מדומה ) גם היא צורת גמדות עם גפיים קצרים שבה הראש נורמלי ויש בה שינויים ניכרים במפרקי הירכיים והברכיים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים