לא דורך על כל כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/10/2004 | 09:13 | מאת: מיטל

הילד שלי בן שנתיים וחצי. כאשר הוא הולך הוא דורך על הצד הפנימי של הרגל ולא דורך על העקב (לרגל נעשית צורה של מין קימור). אנו מטופלים אצל אורטופד אשר המליץ על הליכה עם נעליים סגורות וגבוהות במשך היום (גם בקיץ) ובבית שילך יחף. כמו כן הוא אמר שאם זה לא יסתדר עד גיל 3 יש לשקול לשים לו מין פלסטיק שתופס את העקב ונמצא בתוך הנעל. מעוניינת לשמוע את דעתך בנושא. כמו כן רציתי לשאול כאשר מומלץ שילד ילך יחף הכוונה לגמרי או שגרביים זה בסדר? תודה

31/10/2004 | 23:17 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

נעלים סגורות וגבוהות מועיליות רק לעניין אחד והוא להסתיר אתהרגל מעין הסבתא המודאגת. הן לא עושות שום דבר לתיקון מבנה כף הרגל. ללכת יחף זה מצויין ואפשר גם עם גרביים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים