שאלה..

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/10/2004 | 20:50 | מאת: מורוש

הייתי אצל האורתופד בגלל כאבים בברכיים.. הוא אמר לי ללכת לעשות מיפוי עצמות..עכשיו שאלה.. מזה מיפוי עצמות? הו אמר שזה משהו בין 3-5 שעות..למה כ"כ הרבה זמן? ומזה בכלל?! מורוש..

21/10/2004 | 22:13 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מיפוי עצמות הנה בדיקה שבעזרתה מאתרים מקומות בעצמות בהם מתרחשת פעילות נמרצת של בניית עצם חדשה בקצב גדול מן הנורמלי. . הבדיקה מבוצעת על ידי הזרקה של חומר הנקרא ביפוספנט שעליו רוכב חומר רדיואקטיבי טכנציום . המולקולות של ביפוספנט מתיישבותבמקומות בהם מתישבים םמלחי סידן . מלחי סידן כזכור הם החומר הגבישי של העצם. במקום שבו נבנית עצם חדשה ישקעו מלחי סידן וגם ביפופונט. . במקו םבו ישקע הרבה ביפסופונט תהיה קרינה רבה יחסית של הטכנציום הרוכב עליו וזהיתגלה על ידימצלמת גאמא. מחכים כ 4 שעות לאחר מתן זריקת החומר כי זה הזמן הדרוש בכדי שכל החומר שבדם יקשר לעצמות או שיופרש בשתן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים