בעיות יציבה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/10/2004 | 22:22 | מאת: אור

שלום, אני אור, בן 15... ויש לי 2 בעיות יציבה שכנראה נולדתי איתן וברצוני לדעת כיצד ניתן לטפל בהן: 1 - הכתפיים שלי נופלות קדימה, בהתחלה חשבתי שזאת עקמת, אך אמרו לי בחדר כושר שזאת בעית יציבה שהכתפיים נופלות קדימה, והביאו לי מתיחות לגב ולכתפיים, אך אינני רואה שיפור משמעותי בחצי שנה שאני עושה אותם... רציתי לדעת כיצד אני יכול לשפר זאת ? (תרגילים\מתיחות?) ואיך אני יודע באמת אם זה עקמת או שהכתפיים נופלות קדימה ? 2 - צד אחד בבית החזה בולט יותר, מין עצם בולטת או משהו כזה... כאשר הלכתי לאורטופד להבדק בקשר לכך, הוא אמר שזאת בעיה מולדת, היא לא מזיקה, אך אפשר לעשות ניתוח בשביל שזה יראה יותר טוב... העצם לא בולטת בצורה נוראית כל כך.. אך ניתן להבחין בכך.. לכן רציתי לדעת אם אפשר לסדר את זה איכשהו ללא ניתוח ? תודה רבה מראש ! =)

20/10/2004 | 23:10 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

1. אין כאן בעיה בריאותית של ממש אלא בעיקר בעיה חזותית -קוסמטית. אם זה חשוב לך עליך להיות מודע לכך ולתרגל יציבה. 2. אין אך פיתוח שרירי בית החזה יסתיר את הבליטה במידת מה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים