ברך שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/10/2004 | 05:13 | מאת: רפאל

ד"ר שלום בני בן ה14 סובל מנפיחות בברך שמאל עם כאב לאחר מאמץ גופני או יותר נכון לאחר משחקי כדור סל/רגל היינו אצל אורטופד להלן האבחנה tibial tuberosity משמאל בולט יותר הטווח תנועה מלא לא ניתן לשבור את הקוואדריצפס הופק רישות מועטת במישוש אין עדות למצוקה של המינסקוס בצילום מדובר osgood shlater כאשר נמצאו מספר פרגמטיים גרמיים מעל הtubercule ד"ר מה הם ההשלכות להערכתך לגבי העתיד והאם לתת לילד להמשיך בפעילות מאומצת של משחקי כדור למרות שאחרי הפעילות קיים כאב בברך לתשובתך המפורטת ככל שתוכל אודה

18/10/2004 | 18:46 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מחלת "אוסגוד שלטר" (OSGOOD SCHLATER ) היא מחלה שבה כתוצאה ממאמצים חוזרים יש מעין תלישה של חלק מן העצם בראש עצם השוק. חלק זה הוא החלק אליו מחובר הגיד היוצא מן הפיקה. הטיפול מבוסס על המנעות ממאמץ למשך מספר חדשים בכדי לאפשר לעצם התלושה להתחבר למקומה. זה נכון - בדרך כלל -בגיל צעיר יותר מגיל 14 . בגיל 14 לעיתים נוצרה כבר תלישה קבועה של רסיסי עצם ולעיתים אין מנוס אלא לעשות ניתוח מקומי ל"ניקוי ". ההחלטה הטיפולית נשענתעל הממצא הרנטגני.

19/10/2004 | 06:40 | מאת: רפאל

ד"ר שלום ראשית ברצוני להודות לך על התשובה המפורטת והמקצועית . האם ניתוח זה כרוך בסיכון ואם כן מהו? האם קיים זמן מנוחה מסוים או מוגבלות מסוימת לאחר ניתוח זה תודה מראש ויישר כוח

מנהל פורום אורתופדיית ילדים