ספונדילוליסטזיס דרגה 1 לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

04/09/2001 | 09:17 | מאת: רחל

שלום דוקטור! הילדה מרגישה כעת טוב ואין לה שום כאבים. לקראת שנת הלימודים החדשה ברצוני לדעת האם יש להגבילה בפעילויות מסוימות בשעורי ספורט. הילדה אוהבת לרקוד ורוצה להשתתף בחוג ריקוד ג'אז האם לאפשר לה פעילות זו? בביקורת האחרונה אורטופד הילדים אמר שיש להזהר מנפילה על הישבן! האם יש פעילות גופנית שמומלצת במיוחד עבורה? לתשובתך אודה.

04/09/2001 | 22:26 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום רחל, ספונדילוליסטזיס הינו מצב בו חוליה "מחליקה" קדימה על גבי החוליה שתחתיה. בבואינו להחליט על הטיפול שיכול להיות השגחה בלבד, הגבלת פעילות, גבס או ניתוח לקיבוע עלינו להביא בחשבון את דרגת ההחלקה, הסימפטומים של החולה וחסרים נוירולוגיים אם ישנם. דרגה 1 הינה הדרגה הנמוכה ביותר. אם לביתך אין כאבים והבדיקה הנוירולוגית תקינה לחלוטין הרי שאין צורך להגביל את פעילות הילדה. במקרים בהם הדרגה גבוהה יותר, המצב מלווה בכאבים ו\או בחסר נוירולוגי יש צורך בהגבלת פעילות וטיפול. אין התעמלות ספציפית שמונעת התקדמות. כדאי להמשיך במעקב תקופתי בכדי לוודא שמצב איננו מחמיר. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים