פרטס לילדה מגיל 12
דיון מתוך פורום אורתופדיית ילדים
.ביתי חלתה בפרטס בגיל 12. עד היום הטיפול שקיבלה היה מתיחות בתחילת המחלה קצת פיזיותרפיה, ובתקופה הראשונה היא הלכה בעזרת קביים.מאז ועד היום( גילה היום 17) אנחנו במעקב ופעם בשנה עושים צילום.בצילום רואים שגם המכתש וגם הראש קיבלו צורה מרובעת.מידי פעם הילדה סובלת מכאבים וקשה לה ללכת יותר מכמה דקות . מאחר ואין לה טווח תנועה רגיל הילדה הולכת עם צליעה וגוררת רגל. הייתי מעוניין לשמוע האם יש דרך טיפול נוספת מלבד לחכות מס' שנים לא ידוע ורק לאחר שהמצב יחמיר לפעול? אשמח לשמוע כל אינפורמציה. האם יש טעם בהחלפת או תיקון מפרק בגיל כזה? תודה מראש
העובדה שמפרק הירך נראה בצילום מרובע מצביע על כך שצורתו צורת צילינדר ( כמו חבית ) . מפרק כזה י ש למשל לפרות והן מסתדרות עמו היטב. נכון אינך מצפה מפרה שתוכל לשבת ישיבה מזרחית למשל ( תנוחה שיש בה הן פישוק והן סיבוב חיצוני של מפרק הירך) אבלעם זאת מדובר בצורת מפרק שיכולה להיות שימושית לצרכים של הליכה ישיבה ועמידה לאורך זמן רב. י ש בהחלט מקום לבדוק היטב אם לא ניתן להקל עליה במידה זו או אחרת שכן חשוב מאד למשוך אתהזמן כמה שניתן עד לביצוע הניתוח.וניתוח אמם בא יבוא אך עדיף שיעשה בגיל 60 על גיל 40 ובודאי על גיל 20 . התשובה לשאלה מדוע לדחות את הניתוח אינה כה פשוטה. מצד אחד אנו רוצים לחיות בלי כאב ובלי הגבלת תנועה ולהנות מהחיים כמו כל נער בגיל הזה וזה נכון להיום לא לעוד 40 שנה,מנגד אנו יודעים שאורך החיים של המשתל הוא מוגבל בערך ל 20 שנה ואחר כך יש להחליפו ועוד אנו יודעים שהניתוח השני של החלפה הוא מסובך יותר מן הראשון ויש בו יותר סיבוכים והשלישי מסובך עוד מן השני . אז איך יודעי מתי ? ובכן לדעתי התשובה בסופו של דבר צריכה להשען על הסבל . אין הגיון לדעתי למשכן את הסבל של היום לטובת הסבל של מחר.
ישנה שיטה נוספת לטיפול שבעזרתה מופחת הכאב, הטווחים גדלים והילד נהנה. שיטה זו נקראת הידרותרפיה- ריפוי באמצעות מים. הבריכות של ההידרו הן מיוחדות ומחוממות לטמפרטורה של כ- 33 מעלות. המטפלים הם או הידרותרפיסטים שעברו הסמכה או פיזיותרפיסטים שעברו הסמכה נוספת של הידרו. שיטת העבודה נקראת open cinetic chain שמשמעותה היא עבודה במעגל פתוח (לא אל מול הריצפה כמו שקורה בקפיצה אלא כמו בשחייה).