צליעה ללא כאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/07/2004 | 22:46 | מאת: מיכל

בתנו בת ה3.9 צלעה ללא כאבים. לאחר שלקחנו אותה לרופא, שעשה לה צילום רנטגן, נמצא ממצא בבסיס מטטורזיס 3 בכף רגל שמאל, אך לא ידע עדין מה הבעיה. לבנתיים הפסיקה הצליעה, אך לאחר כמה ימים שוב חזרה הצליעה באופן חמור יותר. לקחנו אותה להתייעצות נוספות אצל פרופ' מומחה לילדים, שבדק אותה הבחין בצליעה, אישר את כך שהרנטגן מראה ממצא כלשהו, וביקש לעשות לה צילום נוסף בכף רגל ימין ע'מ להשוותה לרגל שמאל, וכן לבצע בדיקת מיפוי עצמות. צילום ברגל ימין עשינו, ולבנתיים שוב הפסיקה הילדה לצלוע. למרות זאת קבענו בדיקת מיפוי עצמות, אך הגענו לבדיקה ללא כל צליעה, לכן התייעצנו שוב עם הפרופ' האם כדאי לבצע את המיפוי, והוא אמר שאם הצליעה הפסיקה לדחות את המיפוי ולראות מה קורה בעוד כמה ימים (תודה לאל בינתיים הכל בסדר), אך רציתי לשאול האם זה בסדר שלא ביצענו את המיפוי, יכול להיות שמה שראו בצילום התרפא פתאום מעצמו? למרות שהילדה כבר לא צולעת, יש לי הרגשה שאולי בכל זאת היינו צריכים לבצע את הבדיקה (מיפוי) מה דעתך? יתכן והצליעה לא תשוב עוד והכל בסדר, או שאולי בכל זאת יש מקום לברר מה קרה? אודה על עצתך!!!

26/07/2004 | 10:43 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

יש שלש סיבות ללקות בעצם שתגרום לצליעה וניתן יהיה להדגים אותה בעזרתמיפוי עצמות : 1. גידול. 2. אוסטאומיאליטיס( מחלה זיהומית של העצם ) . 3 שבר. גידול ראשוני של העצם נדיר עד מאד בגיל הזה וגם אז הכאב לא יעלם לו פתאום. 2. זיהו עצם אמנם שכיח יחסית בגיל הזה אך לא בעצם מעצמות המשט וגם כאן הכאב הוא תמידי ומלווה במחושים אחרים . 3. שבר - צריך שיהיה סיפור של חבלה וכן הכאב לא יפסק מאליו. לסיכום סבי רלהניחשאין קשר בין הממצא בצילו לצליעה ואני מסכים עם העצה להמתין עם בדיקת המיפוי.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים