בעיות בקרסוליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/07/2004 | 16:16 | מאת: לוטם

שלום, אני נערה בת 16 וחצי (אני מקווה שהגעתי למקום הנכון מבחינת תוכן השאלה). לפני כשנה לערך התחלתי "לעסוק" במה שנקרא "קנאקים" בקרסוליים. אבי סיפר לי שזה שוחק את הסחוס שם, ולכן, לאחר מאמצים רבים הפסקתי. קרו כמה פעמים שאכן הפסקתי עקב כאבים באותו אזור. הפחד הגדול ביותר שלי הוא שגרמתי לאזור נזק. למרות שהפסקתי עם ההרגל, אני פוחדת שגרמתי לנזק לא קטן שם. אני גם יחסית מאוד נמוכה לגילי, ואני פוחדת שהרגל זה הוא התורם לגובה שלי (מלבד סיבה גנטית, אבל עדיין... הוריי יותר גבוהים ממני לפחות ב - 10 ס"מ). שאלתי היא - האם אכן נגרם נזק רב לאזור, ויש אפשרות לטפל בכך? האם באמת הגובה היחסית נמוך שלי קשור להרגל זה?

13/07/2004 | 21:55 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

קרקושים( קנאקים ) אינם גורמים לשחיקת סחוס ולכן לא גרמת לנזק ולכן אין מה לטפל. אשר לגובה אין לכך שום קשר לקרקשנות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים